Eten drinken uitgaan Malta 

Ondanks de vele buitenlandse invloeden is de Maltese keuken een Mediterrane keuken te noemen. Wel zijn de invloeden van de Engelse, Franse, Italiaanse (Sicilië) en de Moorse keuken duidelijk te herkennen in de gerechten. Zo maken ravioli, minestronesoep en donkerbruin bier een vast onderdeel uit van de Maltese keuken.

Het zal u niet verbazen dat er door de bevolking veel vis wordt gegeten. Maar wat u wellicht zult verbazen is dat het favoriete vleesgerecht een braadschotel met konijn is, die men fenek noemt. Als tussendoortje zijn een broodje hobz biz-zeyt en de pastizzi populair. De Maltezers beginnen met hun warme maaltijd rond een uur of acht. Bij het diner wordt vaak een goed glas Maltezer wijn gedronken.      

Op Malta kunt u uitstekend uitgaan. Met name in Bugibba, Paceville, Qawra en St. Julian is een groot aanbod bars, clubs, discotheken, restaurants met leuke terrassen en een casino waar u tot de volgende ochtend heerlijk uit kunt gaan.  

Raadpleeg voor een uitgerbreid overzicht restaurants en uitgaansgelegenheden de links eten drinken en uitgaan Malta  

 


Meer organisaties tonen