Eten Drinken Uitgaan in Polen
Polen zijn stevige drinkers
Van oudsher hebben de Polen zware arbeid moeten verrichten en dit komt dan ook tot uiting in de samenstelling van de traditionele keuken. Net als wij kennen de Polen drie hoofdmaaltijden. Echter de Polen gebruiken 's middags hun warme maaltijd. Deze 'zware' maaltijd bestaat standaard uit de volgende onderdelen: soep, gevolgd door een groot stuk vlees met daarbij lokale groenten en deegwaren. Het geheel wordt afgesloten met een dessert. Uit eten gaan is, uitgezonderd in de toeristische steden, relatief goedkoop. Enkele traditionele gerechten die u beslist moet proberen zijn Bigos en Grzybowa.
De Polen zijn stevige drinkers. Zij drinken gemiddeld veel bier en zelfgestookte variaties sterkedrank, zoals wodka en pruimenjenever. Het uitgaansleven stelt in Polen weinig voor. In de meeste steden vindt u slechts een zeer beperkt aantal bars, theaters en discotheken. Wel vindt u er steeds meer cafeetjes met een terras, waar u gezellig kunt zitten. In de vier grootste steden vindt u een uitgaansaanbod, zoals wij dat gewend zijn. Dit geldt ook voor de prijzen, die ronduit pittig te noemen zijn.