Eten drinken uitgaan Hongarije
Liefhebbers van lekker eten en grote hoeveelheden kunnen in Hongarije volledig aan hun trekken komen. De Hongaarse keuken is het beste te omschrijven als een traditionele boerenkeuken. De gerechten zijn zwaar en iet wat pittig te noemen vanwege het overvloedig gebruik van paprika's, die in vrijwel elk gerecht worden verwerkt. Varkensvlees is de basis van het hoofdgerecht, maar ook konijn, haas, fazant en zoetwatervis worden regelmatig gegeten. Bekende gerechten zijn goulash en paprikakip met noedels. In tegenstelling tot bij ons wordt de goulash als maaltijdsoep gebruikt. Als dessert eet men het liefst zoete nagerechten. Geeft u de voorkeur aan een luchtiger dessert, dan krijgt u vaak diverse soorten vers fruit. Uit eten gaan in Hongarije is een feestje. De maaltijden zijn van hoge kwaliteit, terwijl de prijzen laag zijn.
De Hongaren houden van een slokje en met name in de grote steden is er altijd wel een bierhal, café, koffiehuis of wijnbar te vinden. De Hongaren maken uitstekende bieren, wijnen (Tokaj-wijn) en sterkedranken zoals pálinka (abrikozenbrandewijn). Het uitgaansleven in Hongarije beperkt zich tot de grote steden en met name Boedapest. Deze prachtige hoofdstad heeft een gevarieerd aanbod. U vindt er bars, clubs, discotheken, studentenclubs, theaters en revues waar u tot in de vroege uurtjes terecht kunt. Speciale attractie zijn in het weekend de dansfeesten in de grotten. En een leuke bijkomstigheid is, dat de meeste lokaties nog betaalbaar zijn. Enkele interessante redactionele pagina's zijn: