Eten Drinken Uitgaan Estland
Estland kent een keuken die het beste valt te omschrijven als eenvoudig en stevig. Een echte boerenkeuken, waarin de invloeden van de Duitse- en Scandinavische keuken goed zijn te herkennen. Nog sterker dan bij ons vormen brood, aardappels en varkensvlees de basis voor de maaltijden. Lokale gerechten zijn een zuurkool stoompot en bloedworst. In veel restaurants staan ook hertenvlees en everzwijn op de menukaart. Het aanbod restaurants in met name Tallinn is divers. Probeer naast een lokale keuken eens een Azerbeidzjaanse of Russische keuken. Voor een overzicht van de restaurants in Estland raadpleegt u de link restaurants Estland
In Estland zijn de lokale bieren zeer populair en in het bijzonder de alcoholvrije bieren. Dit geldt ook voor wodka, dat in veel smaken verkrijgbaar is. In de hoofdstad Tallinn moet u beslist de lokale kruidenlikeur geproefd hebben. Het uitgaansleven in Estland is het beste te omschrijven als beperkt. De enige plaatsen waar u uit kunt gaan zijn Tallinn en Tartu. Wel zien we de laatste jaren, dat het aanbod begint toe te nemen. Voor een overzicht van bars en uitgaansgelegenheden in Estland raadpleegt u de link drinken uitgaan Estland